Jooga ja meditaatio

Joogaa ja meditaatiota on tarjolla sekä ryhmille että yksilöohjauksena.

Jooga             Maarit_prev

Jooga on keino parantaa kehotietoisuutta, hengityksen laatua sekä keskittymis- ja rentoutumiskykyä. Pitemmälle vietynä se on myös keino vahvistaa kehoa ja mieltä ja oivaltaa elämän jäljet kehon-mielen-hengityksen erottamattomassa punoksessa.

Joogaharjoitukset ovat hathajoogaa, jossa korostuu liikkeen, hengityksen ja tarkkaavaisuuden yhteys. Harjoituksissa lomittuvat yksinkertaiset rentouttavat venyttelyt ja kehon hallintaa edellyttävät asanat, joihin inspiraatio on saatu erityisesti yogi Svami Yoganandan asanaharjoituksista.

Yoganandan jooga ymmärretään tieteeksi, joka tutkii ihmistä psyko-fyysis-henkisenä kokonaisuutena. Asanat ovat asentoja, joiden vaikutus elimistöön – aina solutasoa myöten – kuin myös mieleen, tunnetaan. Jooga on keino ylläpitää terveyttä, mutta myös hoitaa sairauksia.

Meditaatio

Meditaation avulla selkiytetään mieli ja haetaan ymmärrys itseä ja elämää kohtaan syvemmistä lähteistä. Meditaation harjoittaminen lisää tiedostamista ja positiivista asennoitumista kaikkia ja kaikkea kohtaan. Meditaatio on yksinkertaista, mutta sen vaikutus valtava. Sen myötä ihminen voi muuttua ja elämän ongelmallisuus ratketa.

Opetus perustuu buddhalaiseen mielen harjoittamisen oppiin, jota sovelletaan nykypäivän elämään. Ohjaaja on saanut oppinsa Pekka Airaksiselta (Maitreya), joka on opettanut meditaatiota noin 35 vuotta ja perustanut Suomeen kaksi meditaatiokeskusta: Dharmakeskuksen Alastaroon ja Samje retriittikeskuksen Siikaisiin (www.samje.fi).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s